Przenoszenie i usuwanie bloków#

Moving and Removing Blocks

W tym samouczku dowiesz się, jak przenosić, dołączać, zmieniać kolejność i usuwać bloki w projekcie. Na koniec dowiesz się, jak organizować bloki i usuwać te, których nie potrzebujesz.

Aby dodać blok do projektu, kliknij i przeciągnij blok z przybornika, a następnie puść, aby upuścić go w obszarze roboczym.

Zrzut ekranu przedstawiający przesuwanie bloku o długości 200 mm do przodu i przeciąganie go z przybornika do obszaru roboczego.

Przeciągnij blok na inne bloki, aby je ze sobą połączyć.

Zrzut ekranu przedstawiający blok „czekaj 1 sekundę” przeciągany w celu dołączenia poniżej bloku „przesuń do przodu” o 200 mm.

Klikając na blok znajdujący się nad innymi, możesz przesuwać razem całe grupy bloków.

Zrzut ekranu przedstawiający blok z ustawioną prędkością napędu na 25% i dołączony do niego blok drukowania przeciągany razem jako grupa.

Przeciągając stos bloków nad inne, możesz wstawić je do stosu bloków.

Zrzut ekranu przedstawiający grupę bloków przeciąganych i wstawianych pomiędzy blok w momencie uruchomienia a resztę stosu bloków.

Aby usunąć blok, kliknij go prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję Usuń blok z menu kontekstowego. Możesz również zaznaczyć blok i nacisnąć klawisz Delete na klawiaturze.

Zrzut ekranu menu kontekstowego prawego przycisku myszy na bloku drukowania z zaznaczoną opcją Usuń blok.