Blokları Taşıma ve Kaldırma#

Moving and Removing Blocks

Bu eğitim, bir projede blokları nasıl taşıyacağınızı, ekleyeceğinizi, yeniden düzenleyeceğinizi ve sileceğinizi kapsar. Sonunda, bloklarınızı nasıl düzenleyeceğinizi ve ihtiyacınız olmayanları nasıl kaldıracağınızı öğreneceksiniz.

Projenize bir blok eklemek için, araç kutusundan bloğu tıklayıp sürükleyin ve çalışma alanına bırakmak için bırakın.

Araç kutusundan çalışma alanına sürüklenen bir sürücü bloğunun ekran görüntüsü.

Blokları birbirine bağlamak için bir bloğu diğer blokların yanına sürükleyin. Bloklar yukarıdan aşağıya doğru sırayla yerleşecektir.

Bir bekleme bloğunun, bir "drive for" bloğunun altına eklenmek üzere sürüklenmesini gösteren ekran görüntüsü.

Bir bloğun altına bağlı bloklar, onu sürüklediğinizde onunla birlikte hareket eder.

Bir sürücü hızı bloğunun ve ona bağlı yazdırma bloğunun birlikte grup halinde sürüklenmesini gösteren ekran görüntüsü.

Blok yığınını diğerlerinin üzerine sürükleyerek, blokları yığının içine ekleyebilirsiniz.

Bir grup bloğun, "başlangıçta" bloğu ile diğer bloklar arasına sürüklenip yerleştirildiğini gösteren ekran görüntüsü.

Bir bloğu silmek için, bloğa sağ tıklayın ve bağlam menüsünden Bloğu Sil seçeneğini seçin. Ayrıca bloğu araç kutusuna geri sürükleyebilir veya bloğu seçip klavyenizdeki silme tuşuna basabilirsiniz.

Yazdırma bloğuna sağ tıklama bağlam menüsünün ekran görüntüsü; "Bloğu Sil" seçeneği vurgulanmıştır.