Blokken verplaatsen en verwijderen#

Moving and Removing Blocks

Deze handleiding laat zien hoe je blokken in een project kunt verplaatsen, koppelen, herschikken en verwijderen. Aan het einde weet je hoe je je blokken kunt ordenen en de blokken die je niet nodig hebt kunt verwijderen.

Om een ​​blok aan je project toe te voegen, klik je op het blok in de gereedschapskist, sleep je het en laat je de muisknop los om het in de werkruimte te plaatsen.

Schermafbeelding van een schijf voor een blok dat vanuit de gereedschapskist naar de werkruimte wordt gesleept.

Sleep een blok naast andere blokken om ze aan elkaar te bevestigen. De blokken worden van boven naar beneden in de juiste volgorde geplaatst.

Screenshot van een wachtblok dat wordt versleept om het onder een aandrijfblok te plaatsen.

Blokken die onder een blok zijn bevestigd, bewegen mee wanneer je het sleept.

Screenshot van een blok voor het instellen van de aandrijfsnelheid en het bijbehorende printblok dat als groep wordt versleept.

Door een stapel blokken boven andere stapels te slepen, kun je ze in de stapel invoegen.

Screenshot van een groep blokken die worden versleept en ingevoegd tussen een startblok en de rest van een stapel blokken.

Om een ​​blok te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het blok en selecteert u Blok verwijderen in het contextmenu. U kunt het blok ook terug naar de gereedschapskist slepen, of het blok selecteren en op de delete-toets op uw toetsenbord drukken.

Schermafbeelding van het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op een afdrukblok klikt, met 'Blok verwijderen' gemarkeerd.