Przenoszenie i usuwanie bloków#

Moving and Removing Blocks

W tym samouczku dowiesz się, jak przenosić, dołączać, zmieniać kolejność i usuwać bloki w projekcie. Na koniec dowiesz się, jak organizować bloki i usuwać te, których nie potrzebujesz.

Aby dodać blok do projektu, kliknij i przeciągnij blok z przybornika, a następnie puść, aby upuścić go w obszarze roboczym.

Zrzut ekranu przedstawiający dysk dla bloku przeciąganego z przybornika do obszaru roboczego.

Przeciągnij blok obok innych bloków, aby je połączyć. Bloki będą się układać w kolejności od góry do dołu.

Zrzut ekranu przedstawiający blok oczekiwania przeciągany w celu dołączenia poniżej bloku dysku.

Bloki dołączone poniżej bloku przesuwają się wraz z nim, gdy go przeciągasz.

Zrzut ekranu przedstawiający blok prędkości napędu i dołączony do niego blok drukowania przeciągane razem jako grupa.

Przeciągając stos bloków nad inne, możesz wstawić je do stosu bloków.

Zrzut ekranu przedstawiający grupę bloków przeciąganych i wstawianych pomiędzy blok w momencie uruchomienia a resztę stosu bloków.

Aby usunąć blok, kliknij go prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję Usuń blok z menu kontekstowego. Możesz również przeciągnąć blok z powrotem do przybornika lub zaznaczyć go i nacisnąć klawisz Delete na klawiaturze.

Zrzut ekranu menu kontekstowego prawego przycisku myszy na bloku drukowania z zaznaczoną opcją Usuń blok.